GOFX is a mini and micro-sized spot and futures contract that is traded legally on the exchange (ICDX). GOFX consists of spot gold contracts, spot forex contracts, and crude oil futures contracts.

GOFX Trading Class


GOFX (GOLD, OIL, FOREX) TRADING CLASS
THE FIRST LEGAL MICRO MULTILATERAL TRADING IN INDONESIA

  1. Get to know GOFX Micro Products
    GOFX Micro is a spot and futures contract that is traded multilaterally and legally on the ICDX. Click here for more details.
  2. What is GOFX Micro trading class?
    Micro derivatives trading learning class that is organized by ICDX and an official broker registered at CoFTRA.
  3. What benefits do I get from the GOFX Micro trading class?
    Through this trading class, you can open a GOFX trading account with a minimum balance of IDR 500,000 and get 2 trading classes (beginner & advanced), an e-certificate, and join our consultation group.



Register Trading Class
+62
Select Broker
Have you ever tried trading?
You Must Checklist
Are you willing to be contacted by the exchange/brokerage for the account opening process?
You Must Checklist
Attention! Participants must be over 21 years of age and will be asked to make an investment of IDR 500,000 which will be converted into a micro GOFX trading account
You Must Checklist
Flexible

Trade GOFX on MetaTrader5 can be accessed via a handheld device. Trade easier, anywhere and anytime

Fair & Transparent

Depth of Market provides GOFX Micro supply & demand information. The best prices are formed based on market demand and supply

Legal & Safe

All GOFX transaction conducted in ICDX as a regulated exchange and guaranteed by a clearing house

Affordable

Trade GOFX Micro starting from IDR 500,000.

ICDX does not charge swap fee for GOFX Micro products*
*valid until an indefinite time

The Exchange Trading System
The exchange trading system is a trading system in which multiple third-party sellers and buyers who do not know each other can meet and engage in transactions (many to many). This transaction takes place on an exchange, so all transactions are automatically listed on the exchange and the clearing house. ICDX launches GOFX as the first legal multilateral derivative product in Indonesia. GOFX consists of a collection of spot gold contracts, spot forex contracts, and crude oil futures contracts.
Our Class
GOFX Micro Trading Class will be carried on via ZOOM (21+ only). Participants are required to open a trading account with the minimum balance of IDR 500,000 and will receive the following package:
Basic Class
  1. Introduction to the Indonesia Commodity and Derivatives Exchange
  2. Introduction to market analysis
  3. Introduction to the trading application (MetaTrader5)
Advance Class
  1. Calculating profit/loss and margin call levels
  2. Fundamental analysis
  3. Technical analysis
  4. Market sentiment analysis
  5. Psychology of Trading


Trading Account

A registration fee of IDR 500,000 will be converted into a GOFX micro trading account with the same nominal balance.

Material

E-book trading class material

Post-Class

Consultation Group

E-Certificate

Customers Love GOFX
Arnold - Trader

"Berhubung kontraknya micro, gue bisa start trading dengan modal lebih terjangkau! 1 lot micro tuh cuma 0.01 lot standar."

Alika - Karyawan Swasta

"Ternyata trading GOFX tuh real. Transaksinya beneran di bursa jadi dana aku aman. Keren"

Tony S - Pengusaha

"Modal 500rb aja udah dapet kelas trading sampai level mahir. Mantap, jelas banget pematerinya."

Nanda K - Pegawai Negeri

"Lumayan buat nambah penghasilan dengan modal kecil. Aman dan jelas transaksinya."

HOW TO JOIN
Platform Trading GOFX

GOFX uses MetaTrader5 (MT5) as its trading platform which will enable users to monitor and trade anywhere, anytime. MT5 has been popularly used among professional traders across the world. Download MT5 now!

Try Demo Account
Before opening a live GOFX trading account, you can try to perform transactions and get to know MT5 with our demo account.
+62
GOFX Article
Kemunculan pialang ilegal yang menawarkan trading komoditi berjangka sulit dibendung dalam beberapa tahun terakhir, mengingat perkembangan teknologi yang pesat dan kemudahan pemasaran melalui media sosial.
Risiko tidak dapat dipisahkan dari peluang keuntungan. Semakin tinggi imbal hasil yang Anda inginkan, semakin besar pula tingkat risiko yang Anda hadapi.
Tuesday, 06 July 2021
GOFX (Gold, Oil, Forex) merupakan sebuah produk investasi terbaru dari ICDX (Indonesia Commodity & Derivatives Exchange) yang berisi sekumpulan kontrak berjangka multilateral legal pertama di Indonesia berupa komoditi emas, minyak, dan forex dengan ukuran kontrak atau size yang lebih kecil (mini 1/10 dan mikro 1/100). Perdagangan secara multilateral terjadi antara banyak pedagang dan pembeli sehingga tercipta perdagangan yang transparan dan adil.
Dalam dunia trading forex terdapat faktor utama yang perlu dipahami dan mungkin tidak ditemukan pada instrumen investasi lain yaitu leverage. Leverage sendiri merupakan perbandingan margin trader dengan besaran dana pinjaman dari broker untuk meningkatkan return. Artinya, trader bisa menggunakan margin yang lebih kecil dari nominal kontrak forex yang ditransaksikannya. Konsep ini serupa dengan sebuah perusahaan yang mempunyai leverage besar, di mana perusahaan tersebut memiliki jumlah utang yang banyak daripada ekuitasnya.
LEGALITY
TRADING CLASS PARTNER BROKERS
Member of
© 2020. Indonesia Commodity & Derivatives Exchange (ICDX)
Join Our Monthly Newsletter
Follow Us
Contact Us
Midpoint Place, 22nd Floor, K.H. Fachrudin Street No. 26, Tanah Abang, Jakarta Pusat
+62 21 3002 7788